Októberi rekord forgalom a hvg.hu-n

2019 októberében 3,33 millió egyedi látogató (RU) fordult meg a HVG hírszájtján, ami 26,5%-kal meghaladja az egy évvel korábbi adatot. És ez még csak nem is számít rekordnak, mert idén júniusban még ennél is – igaz, mindössze 1500 fővel – nagyobb látogatószámot mért a Gemius.

Az 55,3 milliós PI forgalom (havi oldalletöltésszám) azonban már abszolút rekord a hírszájt fennállása során, több mint egy millióval meghaladja ugyanis a 2019 júniusában felállított korábbi rekordot, és 31,5%-kal magasabb a 2018. októberi adatnál. A kiugróan jó eredményhez nyilvánvalóan hozzájárultak a hónap közepén megtartott önkormányzati választások is, ami tetten érhető a többi nagy hírszájt októberi forgalom-növekedésében is (kivéve origo.hu: -10% yoy), de a legnagyobb növekedést a hvg.hu tudja felmutatni ebben a hónapban, amihez a hvg.hu esetében a szeptember közepén elindított hvg360 „repülőrajtja” (októberben közel 2 millió PI) is nagyban hozzájárult!

A hvg.hu ráadásul nemcsak októberben ért el kiugróan magas forgalmat, hiszen az év első 10 havi forgalmának átlagát alapul véve is 21%-os PI növekedés olvasható ki a hivatalos forgalom audit adatsoraiból. A folyamatosan bővülő forgalomnak köszönhetően a hvg.hu piaci részesedése is rekord magasságba ért 2019 októberében. Az 5 nagy hírszájt összesített havi PI forgalmát alapul véve a hvg.hu 10,4%-os share-t ért el októberben, ezen belül mobil platformon ennél is magasabb, 11,9%-os részesedést hasított ki magának. A hvg.hu havi PI forgalmán belül egyébként is tovább nőtt a mobil forgalom részaránya, egy év alatt 54%-ról 61%-ra nőtt (2019/okt vs. 2018/okt.).

A hvg.hu heti átlagos látogatószáma 2019 októberében 1,8 millió, a napi átlag pedig 528 ezer volt. A napi látogatók száma októberben három alkalommal is meghaladta a 720 ezer főt, s bár igaz, hogy ez teljes napi adat, de volumenét tekintve mégis a kereskedelmi tv csatornák legnézettebb műsorainak elérésével vetekszik!