Rekordokkal indult az év az eduline.hu-n

Új látogatószám rekorddal indította a 2020-as évet a HVG oktatási portálja. Nem is akármilyennel, több mint 900 ezer egyedi látogató (RU) járt januárban az eduline.hu-n, többen, mint korábban bármikor. Ez több mint 30%-os növekedés a 2019 januári adathoz képest, és még a tavalyi érettségi hónapban (!) elért 897 ezres rekordot is felülmúlta. Desktopon nem változott a látogatók száma tavalyhoz képest, az adatokból egyértelműen kiolvasható, hogy a látogatószám drasztikus növekedése a mobil júzerek aktivitásának köszönhető (+44,5% 2019 januárjához képest).

A DKT-Gemius adatok tanúsága szerint az eduline.hu január havi oldalletöltésszáma (PI) meghaladta a 4,79 milliót. Ez ugyan 2 millióval elmarad a tavaly májusban felállított forgalmi rekordtól, de a korábbi években kizárólag az érettségi hónapjaiban sikerült átlépni a 4 milliós határt. A 2020 januári PI forgalom több mint 50%-kal meghaladta a 2019 januárjában elért adatot. Desktopon is kimutatható volt a PI-forgalom szerényebb mértékű bővülése, mobilon azonban csaknem duplájára nőtt a havi PI volumen 2019 januárjához viszonyítva.

A látogatások (visit) száma még ennél is nagyobb növekedést mutat tavalyhoz képest. A 2,3 milliós adat csaknem 70%-kal meghaladja a 2019 januári adatot. Desktopon 10%-kal, mobilon 100%-kal, azaz duplájára nőtt a havi látogatások száma az eduline.hu-n.