Hiteles tájékoztatás krízishelyzetben is

Az új típusú koronavírus-járvány miatt rendkívüli napokat élünk és egy hiteles hírszájtnak nem is lehet más célja, minthogy a nap 24 órájában naprakész és megbízható információkkal lássa el az olvasókat. A DKT-Gemius adatsorai azt mutatják, hogy olyan sokan kíváncsiak a hvg.hu híreire, hogy sorra dőlnek meg a korábbi forgalmi rekordok.

A látogatottság növekedés nem pusztán a krízis helyzetnek tudható be. Korábban is beszámoltunk róla, hogy a hvg.hu látogatói forgalma már az év első két hónapjában is jócskán meghaladta a korábbi években mért adatokat, bőven kétszámjegyű növekedést produkálva. A látogatószám 25-30%-kal, a PI forgalom 14-15%-kal haladta meg a 2019. év első két hónapjában mért adatokat. Az év első 10 hetében átlagosan 1,9 millió egyedi látogató fordult meg a HVG hírszájtján, és 11,7 millió volt az oldalletöltések számának heti átlaga. Magyarországon március 11-én, szerdán hirdette ki a miniszterelnök a veszélyhelyzetet. A legnagyobb hazai hírszájtok, így a hvg.hu forgalma is rögtön meredek emelkedni kezdett. Az oldalletöltések száma már a 11. héten meghaladta a 20 milliót (több mint 70%-os forgalom-növekedés a 10. héthez képest), a 12. héten pedig még ez is további 20%-kal emelkedett (24,26 millió PI).

Az egyedi látogatók száma a 11. héten meghaladta a 2,5 milliót, a 12. héten pedig a 3,1 milliót. A napi látogatószám közben az átlagos 5-600 ezerről 1 millió fölé nőtt, egyes napokon még a 12 milliót is meghaladta.

A kialakult helyzet (távmunka, távoktatás) miatt bizonyára nem meglepő, hogy a rendkívüli forgalom-növekedés nagyobbrészt a mobil platformokon jelentkezett. Ezzel együtt desktopon is megdőltek a korábbi forgalmi rekordok.

A hvg.hu Élet+Stílus rovata olyan gyakorlatias témákkal foglalkozik, ami segít a családoknak produktívvá tenni az otthon töltött időt. Továbbá segít enyhíteni a bezártsággal, elszigeteltséggel, az életünk feletti irányítás részleges elvesztésével járó stresszt.

Azt kívánjuk minél hamarabb térjen vissza az élet a normális kerékvágásába, de addig is mindent megteszünk, hogy az otthon maradt olvasóink tartalmi igényeit a lehető legmagasabb szinten elégítsük ki.