Májusi rekord aranyat ér!

2020 májusában minden idők legmagasabb havi PI forgalmát produkálta a HVG diákok, szülők, és pedagógusok által is gyakran látogatott oktatási szakportálja, az eduline.hu. Az érettségi hónapjában már „hagyományosan” rendkívül magas az eduline.hu forgalma, és bár 2019-ben óriási rekord forgalmat ért el a szakportál, az idei csaknem 7 millió oldalletöltés +2,6%-kal meghaladja a tavaly májusi adatot. A kimagasló érdeklődés az egyedi látogatószámban is tetten érhető volt. A Gemius által májusban mért csaknem 900 ezres RU adattal is hajszál híján megdőlt a mindenkori rekord.

A HVG adózási szakportálja is kimagasló eredménnyel zárta a májust. Még sosem volt olyan magas az adozona.hu PI forgalma az év 5. hónapjában, mint az idén. A közel 1,2 millió május havi oldalletöltésszám (PI) +16%-kal meghaladja az egy évvel korábbi adatot, míg a 352 ezres egyedi látogatószám 22%-os növekedést jelent 2019 májusához képest.

Adózási szakportálunkhoz hasonlóan hírszájtunk is új május havi rekordot állított fel idén, igaz, a hvg.hu esetében nem az oldalletöltések (PI), hanem az egyedi látogatók száma (RU) volt minden korábbi májusi adatnál magasabb. A 3,34 milliós egyedi látogatószám +5,3%-kal haladja meg az egy évvel korábbi adatot, a havi oldalletöltések száma pedig megközelítette a 49 milliót.

A jobline.hu is kiemelkedően jól teljesített májusban, hiszen egy több mint 4 évvel ez előtt felállított 170 ezer fő feletti rekord látogatószámot sikerült beállítania a HVG állásközvetítő portáljának. 2020 májusában 750 ezer feletti oldalletöltésszámot produkált a jobline.hu, amire szintén több mint 2 és fél éve nem volt példa. A belföldi PI forgalom növekedése tavaly májushoz képest meghaladja a +16%-ot.

Minden szájtunk esetében a mobil platformok jelentős erősödése volt a forgalom-növekedés motorja.