#darkmode a hvg.hu-n

Új funkcióval gazdagodott a hvg.hu: éjjeli vagy energiatakarékos olvasási móddal. A hvg.hu cikkei gyakran hosszabb elmélyülést igényelnek, emiatt mindig is szem előtt tartottuk, hogy a tördelése a szemnek kímélő, könnyen olvasható legyen. Az átlagosnál nagyobb betűméret mellett eddig is lehetőség volt a betűtípust és -méretet állítani.

Az éjszakai vagy sötét mód kifejezetten az esti órákban jelent segítséget, amikor a környezetünkben kevesebb a fény. Mobil készülékeken régóta beállítható az operációs rendszer vagy egy-egy alkalmazás szintjén, hogy mikor váltson át sötét háttérre a telefon. Ezzel nem csak a szemet kíméli, de energiát is spórol a készülék, mégpedig a Google mérése alapján 63%-kal kevesebbet fogyaszt ilyenkor a kijelző. A hvg.hu új, éjjeli módja azonban nem csak mobilon, hanem desktopon is elérhető egy gombnyomással a fejlécből.

Az új #darkmode tökéletesen illett partnerünk üzenetéhez, így egyben egyedi, kreatív megjelenéssel együtt indult el, és hoz új élményt a hvg.hu olvasóinak.

Részletek itt