Másfélszeres forgalom az eduline.hu-n

Negyedmillióval több egyedi látogató járt 2020 augusztusában az eduline.hu weboldalon, mint egy évvel korábban. Ez olyan nagyságrendű látogatószám, amit az oktatási portál korábban csak januárban, a felvételi pontok kihirdetésekor, illetve májusban, az érettségi vizsgák hónapjában szokott produkálni. Az augusztusi látogatószám (RU) 44%-os éves növekedése természetesen kiugróan jó eredmény, de az év első 8 havi adatait egyben vizsgálva is csaknem 20%-os az eduline.hu látogatószámának átlagos növekedése 2019 azonos időszakához képest.

Havi oldalletöltések (PV) tekintetében még nagyobb forgalom-növekedést mutatnak a DKT-Gemius adatai. 2020 augusztusában a tavalyinál csaknem egymillióval több (3,1 millió) oldalletöltést mértek az oldalon, ami 46%-os éves növekedést jelent. A jelentős forgalom-növekedésről itt is elmondható, hogy hosszútávú trendbe illeszkedik, hiszen az év eddigi 8 hónapjában rendre meghaladta a forgalom az egy évvel korábbit, az 1-8. havi átlagos növekedés pedig meghaladja a 37%-ot.

A havi látogatások (visit) számának bővülése még a látogató-, és oldalletöltésszám növekedését is jócskán meghaladta, az 1,8 millió feletti augusztusi adat ugyanis 65%-kal nagyobb, mint a 2019-es adat. Míg desktopon szinte hajszál pontosan akkora volt a forgalom, mint egy évvel korábban, addig mobil platformon éppen a tavalyi kétszeresét mutatják az adatok (1,43 millió vs 710 ezer visit).

Az idő-mutatók (idő/RU, idő/visit és idő/PI) ugyanakkor desktopon és mobil platformon egyaránt 10% feletti éves növekedést mutatnak, így elmondható, hogy a forgalom jelentős bővülése mellett az eduline.hu tartalomfogyasztásának az intenzitása is tovább nőtt.