Toplista a 100 legjobb gimnáziumról!

Nyolcadik alkalommal készítette el a HVG – a már több mint tíz éve megjelenő, felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – a legjobb középiskolák listáját. Azzal próbálunk a döntésben segíteni a szülőknek és a gyermekeknek, hogy kiadványunkat a középiskolák képzésének minősége alapján állítottuk össze. A középiskolák értékeléséhez felhasználtuk az évente elvégzett kompetenciamérések adatait és a négy kötelező érettségi tárgy eredményét, s mivel a középiskolák közötti sorrendet jelző rangsorolásban mindig fontos mutató volt a továbbtanulás is, a felsőfokú képzésre felvett hallgatók átlagpontszámát is figyelembe vettük.

A kiadvány nagyobb részét a top 100-ba került iskolák bemutatása foglalja el, képzéseik, valamint erősségeik és specialitásaik ismertetésével. Szerepel a kiadványunkban a legjobb egyházi és alapítványi iskolák rangsora, valamint a képzés speciális jellege miatt a két tannyelvű oktatást folytató intézményeké, illetve az egyetemi gyakorlóiskoláké.

A gyakorlati tudnivalók keretében közöljük a középiskolai felvételi feltételeit, illetve a pontos határidőkkel a felvételi eljárás menetrendjét. A rangsorok összeállítását a Quattrocento Kft. munkatársai és Balázs Éva oktatáskutató közreműködésével készítettük el.

Bízunk abban, hogy kiadványunk a sok olvasnivaló mellett segítséget nyújt a jelentkezési döntés meghozatalakor. További, a középiskolai rangsorhoz kapcsolódó cikkeink elérhetők lesznek a www.eduline.hu oldalon.

 

A kiadvány megvásárolható itt.