Erős október az eduline.hu-n

Hónapról-hónapra növekszik az eduline.hu egyedi látogatószáma. A nyár első 2 hónapjában még 400 ezer fő alatt volt, szeptemberben már jócskán félmillió felett, októberben pedig a 742 ezret is meghaladta a HVG oktatási portáljának havi egyedi látogatószáma (Real Users). Mindez éves összevetésben is kétszámjegyű, +12%-ot is meghaladó látogatószám-növekedést jelent, és nem volt még korábban olyan év, amelynek 10. hónapja ekkora forgalmat hozott volna. Tavaly októberhez hasonlóan idén is 2,5 millió közelében volt az eduline.hu havi PV forgalma (teljes oldalletöltésszám), míg a látogatások száma nem kevesebb mint +17%-os éves növekedésnek köszönhetően 1,5 millió fölé ugrott.

Különösen jelentős volt az eduline.hu forgalmának bővülése mobil platformon. 120 ezerrel többen látogatták az oldalt mobil platformokról 2021. októberében, mint egy évvel korábban (+24%). Mindeközben a mobil oldalletöltések száma 13%-kal, míg a mobil eszközökről érkező látogatások száma csaknem 30%-kal nőtt a 2020. októberében mért adatokhoz képest. Ezzel természetesen a mobil PV forgalom részaránya így tovább nőtt, és a tavalyi 65%-kal szemben idén októberben már a 74%-ot is elérte.

A jelentős forgalom-növekedés mellett nőtt az oldalon eltöltött idő (+8% idő/PV), és +3%-kal nőtt az egy látogatóra vetített átlagos látogatásszám is (visit/RU), vagyis az oldal használatának intenzitása is tovább erősödött a tavalyi adatokhoz képest.