Közel félmillió látogató az eduline.hu-n

Az idei évben közel 115 ezer diák tesz érettségi vizsgát az Oktatási Hivatal adatai szerint, ami nagyjából 3 ezerrel meghaladja a 2021-es, és 30 ezerrel a 2020-as adatot – igaz, eredetileg 2020-ban is 113 ezren jelentkeztek érettségi vizsgára, csak közbeszólt a Covid első hulláma. A hivatalos forgalommérés (DKT-Gemius) adatai szerint csaknem félmillió (488,3 ezer) egyedi látogató (Real User) járt az eduline.hu-n az idei érettségi vizsgák első hetében. Ez a szám kb. +6%-kal meghaladja a tavalyi, és +4%-kal a két évvel korábban mért adatot. Az érettségi első hetében 46 ezer diák, vagyis az idén érettségizők közel fele látogatott el a HVG oktatási portáljára.

Ami az eduline.hu forgalmát illeti, oldalletöltésszámban (PV) még nagyobb volt a növekedés tavalyhoz képest. Az érettségi első hetében mért 3,56 milliós PV forgalom csaknem +700 ezerrel meghaladja a 2021-ben mért adatot, ami +24%-os forgalom-növekedést jelent. Hasonlóan magas volt a forgalom 2 évvel korában is, de az idei PV adat még azt is meghaladja kb. +2%-kal. Az érettségi vizsgák első 3 napján (magyar nyelv, matematika, történelem) egyaránt nagyjából +30%-os forgalom-növekedést mért a Gemius tavalyhoz képest, s míg az első napon még csak megközelítette, a második napon már át is lépte az 1 milliós PV forgalmat az eduline.hu (hétfő: 0,973 / kedd: 1,054 millió PV).

A PV forgalom valamivel több mint 60%-a már a korábbi hetekben is mobil eszközökről érkezett, de az érettségi első hetében 67% fölé emelkedett a mobil forgalom részaránya az eduline.hu-n.