Termékeink

Időpont:

2020. július 29., 17:30


Ajánlatot kérek
A kisebbik rossz?

Hogyan hatnak a krízishelyzetek a függőségekre? Tényleg lassan zárt addiktológiai osztállyá alakul a világ?  Mi kell ahhoz, hogy a bezártság ne az ártalmas viselkedések irányába lökjön minket?

 

A jelenlegi helyzetben jobban kell figyelnünk arra, hogy nőhet a függőségi kockázatot hordozó tevékenységek gyakorisága. A kisebbik rossz elve érvényesül ilyenkor egy ideig: az ingerbombázáshoz szokott ember késztetést érez, hogy önmagát ingerelje vagy jutalmazza. Eszközeink limitáltak, a könnyű választást pedig sok esetben a nassolás, az alkohol, a videójátékok vagy a pornóoldalak jelentik. Ez rövid távon talán elfogadhatónak tűnhet, de hosszabb távon súlyos következményei lehetnek.

Ám nem ez az egyedüli forgatókönyv. Az ingerszegényebb környezet azzal is jár, hogy az idő újra emberivé szelídül, kiegyensúlyozottabbá válhatunk, és elindulhatunk az önmagunkhoz visszatalálás útján.

Ebben a nem könnyű feladatban segít Dr. Kapitány-Fövény Máté klinikai szakpszichológus, PhD., akivel Szörnyi Krisztina a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője beszélget.

Időpont: 2020. július 29., 17:30 óra
Az élő online beszélgetést zárt Facebook-csoportban követheted majd, amelynek során kérdéseket tehetsz fel a szakembernek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt tudsz megtenni.